Kultursoppa på Dalateatern

Caritha, som spelades av Carina Jingrot
Caritha, som spelades av Carina Jingrot                                               Foto:Solveig Isaksson

Den åttonde februari var vi ett gäng på 20 stycken Aktiva Seniorer på teatern i Falun. Vi var på Kultursoppa som denna gång bestod av en jättegod fisksoppa med aioli samt en enmansshow som hette Kom igen, Caritha! Caritha spelades av Carina Jingrot och manuset är skrivet av Lotta Eriksson, känd från radio.

Caritha är femtio plus och har en stark känsla av att tiden håller på att rinna ut. Det blir inget liv som läkare utan gränser eller som politisk förhandlare i mellanöstern. Vänskap och äktenskap omprövas och håller inte alltid måttet. Nu gäller det! Kom igen Caritha! Det håller på att bli försent och hon försöker förstå hur hon/vi ska klara av insikten att allt förr eller senare tar slut. Hon använder sig av drastisk humor och pendlar mellan sorg och hoppfullhet. Hon sjunger några fina sånger också under föreställningen där vemodet verkligen når ut till publikens hjärtan.

När föreställningen är slut går vi lite yrvakna och tankfulla ut i verkligheten igen.