Vad är veteranpoolen?

Kerstin Forsberg berättar
Kerstin Forsberg berättar

Kerstin Forsberg från Veteranpoolen besökte oss i Falun på vårt januarimöte. Hon berättade om hur verksamheten är uppbyggd i stort sett i hela Sverige. Vi kan få hjälp med det mesta i hemmet utom fönsterputs, men trädgårdsarbete och de flesta hantverkstjänster. Du behöver inte vara pensionär för att få hjälp. Det var många unga familjer som nyttjade deras tjänster i hemmet.

Den person som anmäler sig och vill stå till förfogande i poolen, får fylla i ett formulär och blir även kallad till intervju. Stor vikt läggs på  att få in rätta yrkeskategorier med gedigna kunskaper. Kostnader och priser varierar för olika tjänster. Se deras hemsida.

Vi gjorde besöket som en öppen frågestund, där alla hade möjlighet att ställa frågor. Några frågor var förberedda av vår ordförande Lise-Lotte Boberg som också författat detta reportage. Det känns tryggt att veta vart man skall vända sig när ens egna krafter inte räcker till. 

Lise-Lotte Boberg agerade frågvis och Kerstin besvarade frågorna.
Lise-Lotte Boberg agerade frågvis och Kerstin besvarade frågorna.