På Tippen med Faluns aktiva seniorer

27 aktiva seniorer på
27 aktiva seniorer på ”tippen” för återvinning

Nu kan vi återvinna. 27 stycken Aktiva Seniorer besökte Falu ÅtervinningsCentral på Ingarvet den 18 april 2018 och fick en lektion om återvinning av Patrik Johansson. 

Patrik Johansson lärde oss återvinna på ett engagerat och roligt sätt
Patrik Johansson lärde oss återvinna på ett engagerat och roligt sätt

Vi fick lära oss dom 5 stegen angående återvinning och vi fick en intressant rundvandring på området.  Vi fick tillfälle att se olika stationer som man inte ser i  vanliga fall när man är där och sorterar. När vi tittade i dom olika containrarna för olika material blev vi mer eller mindre chockade.

Fullt fungerande trästolar som slängts
Fullt fungerande trästolar som slängts

Folk slängde fullt fungerande fina möbler, glas och porslin m.m. som går att sälja på Ta Till Vara eller PMU eller liknande butiker. Patrik berättade att cirka 100 cyklar slängs varje vecka och säkert hälften av dom var fullt användbara efter en liten renovering eller genomgång. I elektronikcontainern hade någon slängt en gammal radiogrammofon från 50-talet och då blev man riktigt ledsen.

En solig dag kan till och med tippen se vacker ut
En solig dag kan till och med tippen se vacker ut