Intressant studiebesök på Falu Stadsbibliotek

Bibliotekarie Marie Wallin berättade
Bibliotekarie Marie Wallin berättade     

Där vi fick veta vilken bok som är mest lånad (se sista stycket!) Vårt studiebesök under mars månad var att få information och visning av vårt stadsbibliotek. Marie Wallin berättade om allt som vi kan ta del av helt utan kostnad. En våning upp finns fakta litteratur, dalasamlingar och biografier. Nedre plan skönlitteratur, barnavdelning, talböcker, IT stöd, språkcafé och över 300 tidskrifter.

 Om du på grund av ålder eller handikapp inte kan ta dig till biblioteket finns det något som heter ”Boken komm er”. Då kör de hem böcker till dig en gång i månaden. Kan användas även om handikappet är tidsbegränsat.

 Biblioteket har cirka 1000 besökare om dagen. Marie berättade lite om vad som kan hända under en arbetsdag på biblioteket och vilka frågor de fick lösa.

Hon undrade även om vi kunde gissa vilken bok som var mest lånad. Det kunde vi inte. Det var körkortsboken på arabiska. Vi var 25 personer som var med på denna trevliga information.

I det här rummet kan man släktforska
I det här rummet kan man släktforska