FINA FILMER

Fotograf Tomas Håvik. Foto: Ragnhild Tjäder
Fotograf Tomas Håvik.
Foto: Ragnhild Tjäder

Fotograf Tomas Håvik visade den 19.1 2017 några filmer för Aktiva Seniorer i Falun. Han har öppnat en ny biograf i Falun som döpts till Daily Spots Natur och Kulturbiograf och där han visar filmer för intresserade i grupp.

Vi fick uppleva två filmer i panoramaformat och två som vanliga filmer. Den första filmen visade naturen som formgivare och gav en överblick av naturens betydelse för oss alla, hur viktig den är utan att vi ens tänker på det. 

Den andra filmen tog oss till Tigerland i Indien. En personlig resa i Indien där vi fick uppleva tigern i sin naturliga vilda miljö.

Film nummer tre visade en personlig betraktelse av vad naturen betyder för en person boende i Hälleforstrakten. Hans tankar om vad miljön och naturen har för samspel. Filmen var inspelad från omgivningarna runt Knuthöjdsmossen.

Den sista filmen handlade om Gotska Sandön som den ser ut i dag. Albert Engströms texter och skisser från boken om Gotska Sandön från 1926, som skildrar hur Sandön såg ut på den tiden. Albert var bestämd med, att ön måste skyddas och bli nationalpark. Skogsavverkningen var omfattande under den tid som Albert levde där och ofta besökte. Konstnärer hämtar ofta inspiration från naturen.

Idag är nästan hela ön Nationalpark.

Tomas tog väl hand oss på ett mycket trevligt och personligt sätt. Fikastund med hembakt bröd ingick också.